stjerne-hvit

Laftet med tradisjon.

Laftet for å vare.

Selbuhytta Laft har blitt til gjennom lange tradisjoner av håndverk i Selbu. Stolt og ydmyk har vi overlevert over tusen bærekraftige laftehytter til våre kunder.

Hyttene er produsert med laft fra seintvoksende nordisk skog. Under produksjonen av lamelltre, bruker vi det naturlige bindemiddelet Melamin som beholder treets naturlige pusteevne. Det frigjør ikke lukt eller skadelige partikler, og gir et særdeles godt inneklima.

Laftevegger puster og regulerer både lufta og fuktigheten i rommet på en helt naturlig måte. Å bygge i laft er et smart og bærekraftig valg - som du kan være stolt av ovenfor generasjonene som kommer.

Våre laftehytter er laftet med tradisjon, og de er laftet for å vare.

Laftet innomhus av håndverkere

Hytta laftes og kontrolleres av våre dyktige håndverkere. Her har vi riktig temperatur og luftfuktighet, det optimale forholdet for tømmerstokkene. Stokkene merkes og pakkes. Når hytta skal montéres, laftes alle stokkene på plass - og blir til ditt nye fristed.

Dimensjonene som benyttes på laften, bestemmes ut fra hyttas størrelse. Dette går på de isolerende egenskapene og pusteevnen hytta trenger for å regulere og holde på temperatur.

Utvalgte laftemodeller:

Lars:

Lars er en stødig, romslig og koselig laftehytte med plass til mange. Fire fullverdige soverom, loftstue, to bad og eget vaskerom gir stor frihet til å samle familien på hytta. Stue og kjøkken innbyr til å samles, med en god rominndeling og godt med vinduer. Ildstedet i oppholdsrommet gir en lun og god atmosfære, og med full takhøyde i deler av rommet, får man en fantastisk romfølelse.

Lennart:

Lennart er en tradisjonell familiehytte med moderne løsninger. Hytta er en kombilaft, og overetasjen er derfor godt utnyttet med god takhøyde. To flotte vindusfasader gir deg formidabel utsikt til naturen utenfor, i tillegg til en overbygd veranda som gir deg le. I underetasjen finner man hele 3 soverom, vaskerom/bod og bad. Fra hovedsoverommet har man tilgang til en koselig overbygd terrasse.

Ludvig:

Ludvig er en sjarmerende og arealeffektiv kombilaft-hytte. Hytta har både tradisjonelle og moderne elementer sydd sammen. Oppholdsrommet i 2. etg byr på en stor vindusfasade som ønsker naturen inn, med en lun og praktisk veranda utenfor. I 1. etg finner du hele 3 soverom, bad og vaskerom/bod i tillegg til gang. Hemsen i 3.etg blir som et ekstra krypinn, med eksepsjonell utsikt ned i hytta, og til naturen utenfor.

Våre to ulike laftetyper:

Asset 3Laft illustrert

Kombilaft:

Kombinasjonen laft og bindingsverk gjør hyttene våre ekstra smarte og svært arealeffektive. Vi løfter hemsen ved å bygge takkonstruksjonen i bindingsverk, og får dermed utnyttet plassen til det fulle. Vi unngår derfor dragere i rundtømmer, og resultater blir en romslig hems med god takhøyde.

Asset 4Laft illustrert

Tradisjonell laft:

I Norge har vi laftet hus og hytter i århundrer, lenge før bærekraft og klimaforandringer var en del av dagligtalen. Dette er den tradisjonelle laftekunsten, og er rett og slett tømmer med spor, som bygges ved å legge de oppå hverandre – litt som legoklosser.

Asset 1Ikon Selbuhytta bygging

Ulike ferdigstillelsesgrader på hytta:

Du kan enkelt montere laftehytta di selv om du bestiller byggesett, eller du kan gå tørrskodd frem til en ferdig hytte og nyte fred og ro. Men, du kan også velge noe i mellom, avhengig av pris og ønsket egeninnsats. Selbuhytta kan leveres i 4 ulike leveringsgrader:

Byggesett

Montert råbygg

Elektrikerklar

Nøkkelferdig

Pust i ett med naturen:

Tømmer har en overlegen egenskap til å regulere temperatur og fuktighet, og gir en jevn tilførsel av luft utenfra. På vinteren vil tømmerstokkene bidra til å holde på varmen, mens de vil holde hytta sval på sommeren.

Med vår lange erfaring og kunnskap, kan vi stolt si at våre laftehytter har et optimalt og sunt inneklima.