Hyttestue med Brunt trepanel og store mønevinduer bak sofaen. lun stemning. Illustrasjon

Fra drøm til ferdig hytte

Starten på byggeprosessen starter med drømmen om ei hytte – ei hytte man kan samles og lade batteriene. Du kan bygge den arkitekttegnede hytta di selv, eller du kan gå tørrskodd frem til en ferdig hytte og nyte freden og roen. Men, du kan også velge noe i mellom, avhengig av pris og ønsket egeninnsats.

Vi har bygd hytter i Trøndelag siden 1962. Kvalitet, lokale produkter, lokal arbeidskraft, praktiske løsninger, og godt utnyttet areal er nøkkelord for oss i Selbuhytta. Justeringer gjøres av arkitekten vår sammen med deg som kunde. Sammen med deg kan vi realisere drømmen, og vår dyktige arkitekt tilpasser hytta etter dine behov.

Selbuhyttas egen arkitekt
Remy Spierings

Ansattbilde av Remy, arkitekten. Foto
Hyttestue med Brunt trepanel og store mønevinduer bak sofaen. lun stemning. Illustrasjon

Ulike leveringsgrader

Du kan få hytta di i 4 ulike leveringsgrader; byggesett, montert råbygg, elektrikerklar eller nøkkelferdig hytte. Hva de ulike gradene betyr kan du lese mer om nedenfor.

Byggesett

Et byggesett kan enkelt forklares som et stort puslespill av vegg- og takelementer, som til slutt blir utgangspunktet for drømmehytta. Med litt egeninnsats kan du spare penger på å bestille hytta som byggesett, og du bygger hytta i det tempoet som passer for deg. Mange som bygger hyttene sine selv, får også et ekstra sterkt forhold til hytta. Her har du mulighet til å være din egen byggeleder, og spre prosjektet ut etter hvor god tid du har, og etter hva lommeboken tillater.

Montert råbygg

Da er alt utvendig; veggene og taket på plass, men alt innvendig som isolasjon, gulv, panel og andre innvendige materialer er ikke en del av pakken. Montert råbygg er perfekt for deg som ønsker å gjøre en god egeninnsats, men at de største elementene er ferdig montert. Så kan du konsentrere deg om det som er inomhus i hytta – som isolasjon, gulv, fliser og alt som hører med i ditt eget tempo.

Elektrikerklar

Når hytta er elektrikerklar, betyr det at den er klar for strøm. Da er det klart for at elektriker kommer og legger opp all strømmen i hytta. Hytta er da helt tett, alle yttervegger og tak er isolert, samt at alle rom er inndelt. Da gjenstår det visuelle arbeidet, som gulv, fliser og listing.

Nøkkelferdig

Bestiller du nøkkelferdig hytte, er det eneste du trenger å gjøre; pakk hytteklær og flytt rett inn. Alle valg tar du selvsagt selv, fra hvilket gulv du ønsker, til hvilket blandebatteri du vil ha på badet. Dette er den raskeste og mest behagelige løsningen.