Ulike ferdigstillelsesgrader på hytta

Starten på byggeprosessen starter med drømmen om ei hytte – ei hytte man kan samles og lade batteriene. Du kan bygge hytta di selv, eller du kan gå tørrskodd frem til en ferdig hytte og nyte freden og roen. Men, du kan også velge noe i mellom, avhengig av pris og ønsket egeninnsats. En Selbuhytte kan du få i 4 ulike leveringsgrader; byggesett, montert råbygg, elektrikerklar eller nøkkelferdig hytte. Hva de ulike gradene betyr kan du lese mer om nedenfor.

Byggesett

Et byggesett kan enkelt forklares som et stort puslespill av vegg- og takelementer, som til slutt blir utgangspunktet for drømmehytta. Med litt egeninnsats kan du spare penger på å bestille hytta som byggesett, og du bygger hytta i det tempoet som passer for deg. Mange som bygger hyttene sine selv, får også et ekstra sterkt forhold til hytta. Her har du mulighet til å være din egen byggeleder, og spre prosjektet ut etter hvor god tid du har, og etter hva lommeboken tillater.

Snekkerferdig bygg

En snekkerklar hytte betyr at det som står beskrevet i leveransebeskrivelsen under byggesett blir montert av oss. Da gjenstår underenterpriser som rør, flis, el, og kjøkken som du skaffer og koordinerer selv.

Elektrikerklar

Når hytta er elektrikerklar, betyr det at den er klar for strøm. Da er det klart for at elektriker kommer og legger opp all strømmen i hytta. Hytta er da helt tett, alle yttervegger og tak er isolert, samt at alle rom er inndelt. Da gjenstår det visuelle arbeidet, som gulv, fliser og listing.

Montert råbygg

Da er alt utvendig; veggene og taket på plass, men alt innvendig som isolasjon, gulv, panel og andre innvendige materialer er ikke en del av pakken. Montert råbygg er perfekt for deg som ønsker å gjøre en god egeninnsats, men at de største elementene er ferdig montert. Så kan du konsentrere deg om det som er inomhus i hytta – som isolasjon, gulv, fliser og alt som hører med i ditt eget tempo.

Nøkkelferdig

Bestiller du nøkkelferdig hytte, er det eneste du trenger å gjøre; pakk hytteklær og flytt rett inn. Alle valg tar du selvsagt selv, fra hvilket gulv du ønsker, til hvilket blandebatteri du vil ha på badet. Dette er den raskeste og mest behagelige løsningen.