VÅRT FLEKSIBLE FRISTED

Realiserte hyttedrømmen ved havet

På en utsiktstomt i Terningan i Snillfjord, ligger hytta til Veronica Øyan Waagbø og Jørn Ustad. Når det unge paret skulle bygge drømmehytta med utsikt til havet og øyene utenfor, falt valget på hyttemodellen Marius, og de valgte å få levert hytta som råbygg. – Vi har stått på i hvert ledige sekund, men det har vært verdt det!

På en utsiktstomt i Terningan i Snillfjord, ligger hytta til Veronica Øyan Waagbø og Jørn Ustad. Når det unge paret skulle bygge drømmehytta med utsikt til havet og øyene utenfor, falt valget på hyttemodellen Marius, og de valgte å få levert hytta som råbygg. – Vi har stått på i hvert ledige sekund, men det har vært verdt det!

Terningan er, som Veronica forklarer det, en skjult perle, som ikke så mange vet om. De fleste som skal hit tror de har kjørt seg vill et par minutter før de kommer frem. Så får de en åpenbaring når de ankommer, for det er så vakkert her!

 Hytteområdet ligger omtrent 45 minutters kjøring ut mot kysten fra Orkanger, der samboerparet bor til vanlig. Men de bruker hytta så mye de kan. Jørn er opprinnelig fra Orkanger, mens Veronica er ekte Snillfjording – og er vokst opp rett i nærheten av hyttetomta. Hun jobber på et fiskeoppdrett i nærheten, mens Jørn jobber i anleggsbransjen og reiser mye rundt. Det er deilig at vi kan nyte sjølufta på hytta i ukedagene også.

Hyttetomta kjøpte de av Veronicas bestefar, men de visste ikke helt hva de skulle bygge. Vi skulle jo i utgangspunktet bygge en mye mindre hytte, men så tenkte vi oss godt om, og fant ut at vi trengte mer plass. Når det kommer besøk, kommer de gjerne for å overnatte.

Hytta ligger et godt stykke unna både venner og familie, så det måtte bli stort nok. Paret fant ut at de måtte ha minimum 3 soverom, et godt funksjonelt kjøkken og en stor stue. Vi falt for Marius fra Selbuhytta, den var akkurat passe stor og hadde mange kvaliteter. Vi gjorde noen endringer, slik at vi endte opp med 4 soverom til slutt. Selbuhytta var veldig positive i prosessen, og det som opprinnelig var TV-stue, er nå blitt vårt master bedroom. Med de store vinduene, er det blitt et helt fantastisk rom, hvor vi kan nyte solnedgangen fra senga. Håpet er jo at vi en dag kanskje kan bo her ute ved havet!

Terningan er, som Veronica forklarer det, en skjult perle, som ikke så mange vet om. De fleste som skal hit tror de har kjørt seg vill et par minutter før de kommer frem. Så får de en åpenbaring når de ankommer, for det er så vakkert her!

 Hytteområdet ligger omtrent 45 minutters kjøring ut mot kysten fra Orkanger, der samboerparet bor til vanlig. Men de bruker hytta så mye de kan. Jørn er opprinnelig fra Orkanger, mens Veronica er ekte Snillfjording – og er vokst opp rett i nærheten av hyttetomta. Hun jobber på et fiskeoppdrett i nærheten, mens Jørn jobber i anleggsbransjen og reiser mye rundt. Det er deilig at vi kan nyte sjølufta på hytta i ukedagene også.

Veronica og Jørn er aktive, både i fjellet og ved sjøen. Her ved Rampestreken. Foto: Privat
Veronica og Jørn er aktive, både i fjellet og ved sjøen. Her ved Rampestreken. Foto: Privat

Hyttetomta kjøpte de av Veronicas bestefar, men de visste ikke helt hva de skulle bygge. Vi skulle jo i utgangspunktet bygge en mye mindre hytte, men så tenkte vi oss godt om, og fant ut at vi trengte mer plass. Når det kommer besøk, kommer de gjerne for å overnatte.

Hytta ligger et godt stykke unna både venner og familie, så det måtte bli stort nok. Paret fant ut at de måtte ha minimum 3 soverom, et godt funksjonelt kjøkken og en stor stue. Vi falt for Marius fra Selbuhytta, den var akkurat passe stor og hadde mange kvaliteter. Vi gjorde noen endringer, slik at vi endte opp med 4 soverom til slutt. Selbuhytta var veldig positive i prosessen, og det som opprinnelig var TV-stue, er nå blitt vårt master bedroom. Med de store vinduene, er det blitt et helt fantastisk rom, hvor vi kan nyte solnedgangen fra senga. Håpet er jo at vi en dag kanskje kan bo her ute ved havet!

Veronica og Jørn er aktive, både i fjellet og ved sjøen. Her ved Rampestreken. Foto: Privat
Veronica og Jørn er aktive, både i fjellet og ved sjøen. Her ved Rampestreken. Foto: Privat
Fra det romslige kjøkkenet kan man ha full oversikt over både stuen og hva som foregår utenfor hytta.
Det flotte badet er stort, og er innredet med både fliser og panel, en fin kontrast som står til resten av hytta.
Rommet som egentlig var TV-stue er nå blitt soverom. Her kan det unge paret ligge i den myke senga, og se sola gå ned i havet.

Marius har en stor vindusfasade, hvor vinduene strekker seg fra gulv til tak, og den åpne himlingen gjør det til et luftig og godt rom å være i. Når vi skulle begynne bygginga, var det mange som sa at det ikke var viktig med store vinduer, det var jo ikke akkurat noen utsiktstomt vi hadde. Men vi har gjort mye med tomta, og det har absolutt blitt ei utsiktstomt. Da er det gull verdt med denne fasaden, med vinduer fra gulv til tak. Det er en fantastisk romfølelse i stuen, forteller Veronica videre.

En formidabel egeninnsats

Hytta ble levert som råbygg, og Jørn og Veronica flyttet dermed inn i ei brakke på tomta. Slik kunne de bruke hvert ledige sekund på å ferdigstille hytta. Jørn var allerede av det handy slaget, mens Veronica, som var livredd kapp- og gjæresaga, har hatt en enorm læringskurve gjennom prosessen. Jeg var livredd for å bruke saga, men nå vet jeg ikke hvor mange hundre meter panel jeg har kappet. Alle arbeidstimene vi har lagt ned, har virkelig vært verdt det når vi sitter her i dag, og kan nyte denne roa vi får av å komme hit, forteller Veronica videre. Men jeg må jo nevne at vi har fått mye hjelp fra venner og familie også, spesielt da fra min far, fortsetter hun.

Rommet som egentlig var TV-stue er nå blitt soverom. Her kan det unge paret ligge i den myke senga, og se sola gå ned i havet.
Hytta ligger vakkert til, med den store vindusfasaden mot havet og øyene utenfor.

Veronicas far har hjulpet paret såpass mye, at han har fått et eget soverom. Han har virkelig stått på. Når en av oss, eller begge har vært ute og jobbet, har han vært her likevel. Og han har roet ned et par diskusjoner, det kan jo koke litt over når man bygger eller pusser opp. Da har han tatt en av oss til side, og satt oss i gang med et annet prosjekt, så han har betydd veldig mye i denne prosessen!

Aktivt samboerpar

Samboerparet er veldig opptatt av både jakt og fiske, noe hytta også er bygd for. Vi hadde litt sære ønsker for f.eks. kjøkkenet, så det var en lokal møbelsnekker, Skårild snekkerverksted, som fikk oppdraget. Dybden på kjøkkenet er nemlig laget dypere enn standard, paret ønsket å ha en god arbeidsbenk. Vi elsker å dra ut med båten på havet for å fiske, da også sammen med våre flotte hyttenaboer. Det miljøet her ute er fantastisk, og her nyter vi både turer i marka og på sjøen.

- Vi er imponert over byggeprosessen, og den kjappe respons på spørsmålene vi har hatt underveis. Vi håper dere tar turen tilbake hit for å nyte sjølufta, og samtidig se hytta når uteområdet er ferdigstilt!

 

"Vi er imponert over byggeprosessen, og den kjappe responsen på spørsmålene vi har hatt underveis!"

-Veronica og Jørn

Far til Veronica har fått sitt eget soverom på hytta, etter en god innsats i byggeprosessen.
Far til Veronica har fått sitt eget soverom på hytta, etter en god innsats i byggeprosessen.

Vi i Selbuhytta gratulerer Veronica og Jørn med å ha realisert sin hyttedrøm, og godt jobbet med ferdigstillelsen. Vi håper mange fine minner blir skapt her i Terningan!

Drømmer du om hytte?

Vi leverer hytter i ulike ferdigstillingsgrader, her finner du all informasjon om de ulike gradene, og kan finne den løsningen som passer for deg.

Eller, er du usikker på hvilken type hytte du vil bygge?

Finn din hytte blant et utvalg av både tradisjonelle og moderne hytter!

Denne saken omhandler vår hyttemodell:

MARIUS