VÅRT FLEKSIBLE FRISTED

Her er det tilrettelagt for å samle hele flokken!

Terje Krogstad og Kjersti Sneisen Krogstad oppdaget paradiset Stugudalen under pandemien, og den flotte naturen som bredde seg i alle himmelretninger. Her var det fantastiske forhold til å vandre i fjellet, og tilrettelagt for at hele familien fra Hommelvik kunne komme seg ut på tur.

Familien Sneisen Krogstad åpner dørene til hytta si i Sylsjøvegen i Stugudalen. De som er på hytta denne høstdagen er far Terje, mor Kjersti og sønnen Christian. Alle tre er veldig begeistret for hvordan de har fått det på Selbuhytta si. Christian sitter i rullestol, og de har derfor fått tilpasset hytta slik at hele familien kan samles, uten begrensninger.

Kjersti, Christian og Terje samles ofte til sosiale spilløkter på hytta. Denne høstdagen er det Yatzy som gjelder!
Kjersti, Christian og Terje samles ofte til sosiale spilløkter på hytta. Denne høstdagen er det Yatzy som gjelder!
Kjøkkenet er levert av Fossline, og familien er veldig fornøyd med romsligheten de har fått her. Legg merke til at kjøkkenet forlenges i en integrert sittebenk til spisebordet.
Gangen er ett av rommene som har fått tilpasninger, og er gjort ekstra bred. Her er det ikke noe problem å ferdes eller snu med rullestol.
På ett av badene er det gjort tilpasninger ved vask, toalett og dusj.

Familien består også av lillebror Sverre og Christians tvillingbror, Mathias, hvor sistnevnte også har samboer og barn. Også må vi ikke glemme hunden Tarzan. Så de er mange som skal samles under samme tak i Sylsjøvegen. Mor Kjersti er ekstra fornøyd med at de har et ekstra gjesterom tilgjengelig, selv når hele familien er samlet. - Det er så godt å være her hele gjengen!

I oppstarten av hytteprosessen fikk de gjort tilpasninger på hytta slik at den fungerte for hele storfamilien. Selbuhytta var veldig positive når vi la frem behovene våre, og de hadde mange gode løsninger. Hytta de tok utgangspunkt i var modellen MAX som ble en slags forløper til MAXIMUS. Gangen er gjort ekstra bred med tanke på rullestol. Vi har to fullverdige bad, som kommer godt med til storfamilien. (som barnebarnet vårt Tobias mener er det beste med hele hytta.) På ett av badene er det gjort tilpasninger ved vask, toalett og dusj. Fossline som leverer kjøkken var også på ballen, så vi har fått et flott kjøkken med god plass, forteller Kjersti begeistret.

Terrassen brer seg rundt hytta på samme nivå, og rampene som er bygd gjør det enkelt å komme seg rundt, med både rullestol og barnevogn
Gangen er ett av rommene som har fått tilpasninger, og er gjort ekstra bred. Her er det ikke noe problem å ferdes eller snu med rullestol.

Christian har flere ganger uttrykt at det er så godt å være her, og at han med tilpasningene som er gjort klarer det meste selv. Det gjør det jo ekstra godt, han liker å være selvstendig!

Ute har de en terrasse som brer seg rundt hele hytta. Det er terskelfrie overganger mellom hytta og terrassen slik at rullestolen kan gli sømløst omkring, ute som inne. Vi har også en flekk med kunstgress for ballspill på tomta, som har en rampe slik at Christian kommer seg dit, fortsetter Kjersti. Entreprenøren bygde i tillegg en plass av store steiner fra tomta, hvor de har bålpanne i dag, her er det også enkelt å komme til med rullestol. Bålplassen bruker familien hele tiden – til både kos og tilberedning av mat.

Familien Sneisen Krogstad liker å være i aktivitet, noe det er enkelt å se om man titter inn i redskapsboden. Fjellvegen inn mot Nedalshytta har blitt godt brukt, her kommer alle frem på sykkel eller med permobil. Nå gleder vi oss til snøen kommer, det er veldig fine skiløyper rundt omkring, og vi har også noen topp-tur-entusiaster i familien. Det blir litt utstyr, og det har blitt lagt frem ønske om snøscooter og Kite også, det blir vel etter hvert det også. Så det er godt vi har god plass!

 Det familien synes er det aller beste med hytta, er at det er et sted for alle. At vi kan samles hele gjengen, og at det ikke er lagt noen begrensninger. Og vinduene, lyset gjennom hytta. Det er så mange ting jeg kan trekke frem. Utsikten f.eks, forteller Kjersti. Utsikten mot sylmassivet kommer virkelig til sin rett gjennom vinduene på stuen. Man blir litt slått i bakken av den hver gang. Vi føler nesten at vi sitter i naturen både i stua og på kjøkkenet. Vi kan sitte å se fotballkamp i stua, så vandrer det et reinsdyr forbi. Det er jo helt fantastisk!

"Christian har flere ganger uttrykt at det er så godt å være her, og at han med tilpasningene som er gjort klarer det meste selv. Det gjør det jo ekstra godt, han liker å være selvstendig!"

Christian uttrykte tidlig i hytteprosessen at han ønsket seg et RBK-rom. For å få inn RBK-fargene, ble det derfor kombinert Karatpanel i ulike farger fra InnTre Kjeldstad. Christian er veldig fornøyd med rommet sitt, og stortrives på hytta.
Christian uttrykte tidlig i hytteprosessen at han ønsket seg et RBK-rom. For å få inn RBK-fargene, ble det derfor kombinert Karatpanel i ulike farger fra InnTre Kjeldstad. Christian er veldig fornøyd med rommet sitt, og stortrives på hytta.

Familien var gjennom noen runder på hvor de skulle ha hytte, bygge ny eller bygge ut en brukt. Vi er veldig glade i dag for at vi gikk for denne løsningen, ei fleksibel hytte fra Selbuhytta her i Sylsjøvegen. Vi har fått et fristed som er tilrettelagt for hele familien, og som alle gleder seg til å dra til. Vi er storfornøyde! Avslutter Kjersti.

 

Vi i Selbuhytta gratulerer familien med ny hytte, og håper de får skapt mange fine minner inni - og utenfor hytta i Stugudalen!

Drømmer du om hytte?

Vi leverer hytter i ulike ferdigstillingsgrader, her finner du all informasjon om de ulike gradene, og kan finne den løsningen som passer for deg.

Eller, er du usikker på hvilken type hytte du vil bygge?

Finn din hytte blant et utvalg av både tradisjonelle og moderne hytter!