Puster ut på hytta etter en iherdig egeninnsats!

BYGGESETT

Ved inngangsporten til Hedmarksvidda ligger idylliske Budor - et vintersted med lange tradisjoner, et yndet hytteområde siden 50-tallet. Her finner vi
@selbuhytta_pustut, Ida og John Ingar Evjemos hytteparadis. Byggesettet fra Selbuhytta har de ferdigstilt selv, med iherdig egeninnsats.

Vi har fulgt hytteprosessen på instagramprofilen @selbuhytta_pustut. Familien Evjemo består av mor Ida og far John Ingar, samt tre gutter på henholdsvis 16, 20 og 26 år. På Instagram kaller Ida seg snekker-assistenten, og vi antar derfor at John Ingar går under pseudonymet snekker’n.

Familien Evjemo er ikke redd for å ta i et tak, og har valgt byggesett fra oss i Selbuhytta. Det blir jo en del penger å spare når man velger å legge inn en innsats selv. Forholdet til hytta blir jo også noe annet når du har lagt ned så mye arbeid. Jeg føler vi må klype oss litt i armen når vi er her, har vi gjort alt dette – og fått det så fint? Ler Ida. De har gjort det meste selv utenom grunnarbeidet, og kjøpt tjenester som elektriker og rørlegger fra lokale firma i området.

Litt dugnadshjelp har de også fått, og guttene har vært med å bidra. Beising utvendig, snekring inne og tekking av tak er ting som har blitt gjort på dugnad. Men det krever jo litt plass, å kunne innlosjere venner og familie på dugnadshelg.det meste har vi gjort selv i helger og ferier, forteller John Ingar.

Når vi kommer inn på hvorfor valget falt på Melvin, er de ganske enige. Den kompakte og arealeffektive hytta var innertier for ekteparet. Det ble veldig klart for oss da vi var oppe i Selbu på visning. Lysinslippet i hytta var også noe vi forelska oss i - det er godt med vinduer og lys selv om den er lun og hyttete, forteller Ida og John Ingar videre.

Ekteparet var i utgangspunktet usikre på om Selbuhytta kunne levere så langt sørpå, men de fant raskt ut at Selbuhytta også var et valgalternativ. Det var ikke noe problem! Vi hadde også håpet å få elementene til hytta levert til sommerferien i 2021, slik at vi kunne utnytte feriedagene – og dermed få en god start på prosjektet. Det ble litt hektisk å få det til, men de brettet opp ermene og fikk levert elementene til ønsket tid! Vi følte oss veldig godt ivaretatt, og prosessen var veldig smidig, forteller John Ingar engasjert.

Elementene ble bygget på fabrikken i Selbu, og bilder av prosessen ble sendt over til ekteparet. Det var jo spennende å kunne se at det som skulle bli hytta vår tok form så mange mil unna, utbryter Ida. Ferdige elementer gikk på fraktbil fra Selbu til Budor, og teamet fra Selbuhytta ble der et par dager til skallet var montert og klart for overlevering.

"Med litt praktisk sans, stå-på-vilje
og en gulrot i enden, kommer man langt!"

Ida Ødegård Evjemo og John Ingar Evjemo ute på ski i hytteområdet på Budor.
Ida Ødegård Evjemo og John Ingar Evjemo ute på ski i hytteområdet på Budor.

Når vi spør ekteparet hvilke erfaringer de har med snekring og bygging, kommer det frem at den ikke er så grandios. Da de bygde huset de bor i, gjorde svært lite selv. John Ingar har derimot bygd et par garasjer, men synes snekker-tittelen er å tøye strikken litt for langt. Med litt praktisk sans, stå-på-vilje og en gulrot i enden, kommer man langt! Avslutter John Ingar.

Hyttedrømmen ble realisert hos Ida og John Ingar, og de kan avsløre at det ikke ble noen sprekk i budsjettet de hadde satt for hytteprosjektet PustUt på Budor.

Vi i Selbuhytta gratulerer med ny hytte, og gir samtidig en klapp på skulderen til familien for strålende innsats med ferdigstilling av familiehytta!

Drømmer du om hytte?

Vi leverer hytter i ulike ferdigstillingsgrader, her finner du all informasjon om de ulike gradene, og kan finne den løsningen som passer for deg.

Eller, er du usikker på hvilken type hytte du vil bygge?

Finn din hytte blant et utvalg av både tradisjonelle og moderne hytter!