- Selbuhytta skapte drømmehytta vår!

KUNDETILPASSET HYTTE

Ved innsjøen Feren i Meråker, stiger vi inn i ei ferdigstilt hytte. Lukta av ferskt treverk er absolutt til stede, og familien har akkurat kommet seg på plass. Ute er Emme i gang med å montere bålpanna, mens barna leker seg i snøen som smelter i rekordfart mot den varme vårsola. 

Innenfor hytteveggene bor Geir Mikael «Emme» og Ingunn, samt de to barna Heine Mikael (4,5 år) og Vilja (2,5 år). Vi trives her, utbryter de alle mann!

De hadde tomta klar, men manglet noe å bygge. Ingunns foreldre har hytte ved Feren, og Emmes mor hadde en hyttetomt like i nærheten – skjebnens ironi som de selv kaller det. Jakten på drømmehytta ble satt i gang, men det skulle vise seg å være vanskelig å finne den. - Vi fant mange modeller på nettet som nesten dekte behovene våre, men det var aldri kjærlighet ved første blikk. Det var da vi tok kontakt med Selbuhytta, for å høre om de kunne bygge akkurat slik vi ville ha det – og da fikk vi positivt svar med én gang. Det skulle de få til! Forteller Emme entusiastisk. 

Hytta er på en måte to-delt. De sosiale oppholdsrommene er adskilt fra soverommene, slik at det skal være mulig å trekke seg litt unna. De to delene skilles av en gang, så man får et naturlig skille. Stue og kjøkken er i åpen løsning, og store vinduer slipper den fine naturen inn. 

Emme og Vilja monterer bålpanna utenfor hytta.

Dere bestilte snekkerferdig hytte, og skulle gjøre en god del selv? 

Ja, vi gjorde det. Men som småbarnsfamilie løper tiden fra oss i hverdagen. Litt ut i prosessen så vi ikke for oss hvordan vi skulle få tid til å ferdigstille hytta selv. Da ringte jeg opp til Selbu, og hørte om ikke de kunne ferdigstille hele prosjektet – og det kunne de selvsagt. Så da ble det at vi bestilte hytta nøkkelferdig. For en service!

Hvordan har byggeprosessen vært for dere? 

Jeg har ikke annet enn ros, kommer det kjapt fra Emme. Byggeprosessen har gått helt smurt fra A til Å. Noe jeg la merke til, som jeg ikke har vært borti tidligere, er at de bruker et rom-skjema. Her er det lister over materialer ned til den minste detalj på hvert eneste rom, som vi utarbeider før byggestart. Det gjør det enkelt for både oss og de som skal gjøre jobben, og da er det lite rom for å gjøre feil.

Dere har nå brukt hytta - hvordan trives dere så langt? 

Veldig, veldig godt. Vi fikk overta hytta 3 uker før avtalt, så vi rakk akkurat å komme oss inn til påske - og jeg må bare si at vi trives svært godt. Det å kunne våkne til denne naturen, spise en god frokost og være utendørs til kveldsmaten skal inntas er helt fantastisk. Så kommer vi jo inn til ei hytte vi trives i på kvelden - det kan ikke bli stort bedre enn det. 

«Og du! Til slutt må jeg bare si, nå som vi har hatt hytta i et par uker. Det er ikke én eneste ting å sette fingeren på. Det er rett og slett plettfritt utført! Jeg tok til og med en telefon opp til prosjektlederen for å fortelle hvor flink snekkeren har vært!» Avslutter Emme begeistret. 

"Det er ikke én eneste
ting å sette fingeren på.
Det er rett og slett plettfritt utført!"

Geir Mikael «Emme» Østerås, med datteren Vilja i armene, og Ingunn Buan utenfor den splitter nye hytta på Feren. Sønnen Heine Mikael var for opptatt med å leike seg i snøen når bildet ble tatt.
Geir Mikael «Emme» Østerås, med datteren Vilja i armene, og Ingunn Buan utenfor den splitter nye hytta på Feren. Sønnen Heine Mikael var for opptatt med å leike seg i snøen når bildet ble tatt.

Vi tok en prat med arkitekten - hvordan skapte dere drømmehytta til Emme og Ingunn? 

Det stemmer at Emme og Ingunn kom til oss med hyttedrømmen, og de ville ha hjelp fra oss til å realisere den. Det viste seg at den hytta de hadde skissert opp, ikke var så ulik en av modellene vi allerede har, nemlig Markus. I møte med dem, fant vi frem til hvilke behov og ønsker de hadde. Så var det bare for oss å gjøre klar tegningene, så var vi der vi skulle. Resultatet har blitt en moderne og praktisk kundetilpasset hytte, forteller Remy Spierings, som var arkitekten på prosjektet. 

 

Vi i Selbuhytta gratulerer familien med ny hytte, og håper de får skapt mange fine minner inni - og utenfor hytta ved Feren!